Zeleni Dar

100% EKO hladno stiskan pirin sok

Zeleni dar je 100 % naravni, organski napitek, ki se pridobiva s hladnim stiskanjem mlade eko pirine trave. Ne vsebuje aditivov, konzervansov, glutena in umetnih barvil. Eko pirin sok vsebuje celo vrsto hranljivih sestavin, esencialne in neesencialne aminokisline, vitamine, minerale, antioksidante, folno kislino, železo, kalcij, klorofil in še mnogo drugih sestavin, ki so nujno potrebne za odlično delovanje našega telesa. Je prijetnega, sladkega okusa in je lahko prebavljiv.

Proizvodnja

priprava semena pire pranje

1. Priprava pire

Vse se začne že pri pripravi ekološke zemlje za sejanje in pri pripravi semena ekološko pridelane pire. Zemljo presejemo, da je bolj rahla za sejanje, seme pire pa operemo, da hitreje vzklije in je manj možnosti za nastanek plesni zaradi organskih nečistoč.

2. Sejanje

V posebne sejalne pladnje damo določeno količino eko zemlje in zasejemo seme pire. Pladnje nato postavimo v gojilnico, kjer je v nadaljevanju poskrbljeno za optimalno mikro klimo in svetlobo, da se rastline lepo in varno razvijajo in rastejo.

susenje in sejanje pire za zacetek rasti
dovolj velika pirina trava za žetev rezanje

3. Rezanje pire

Ko rastline dosežejo nekje 20-25 cm višine (pri nas potrebujejo za to nekje 14-15 dni), se to mlado pirino travo poreže s posebnimi keramičnimi rezili.

4. Stiskanje

Porezane rastline nato hladno stisnemo v posebnem sokovniku, ki iztisne nekje 90-95 % vsega dobrega iz rastline. Ostanejo samo vlakna, ki jih mi ne moremo predelati in so v primeru zaužitja za telo celo škodljiva.

stiskanje 100 bio eko pirinega soka iz pirine trave
pakiranje v casice pirin sok zeleno bogastvo

5. Pakiranje

Sveže stisnjen sok takoj prelijemo v posebne 30 ml čašice in ga v šok komori zamrznemo na -27 °C. To je edini konzervans, ki sok ohranja svež še zelo dolgo časa.

Navodila za uporabo

Sok se pije zjutraj, na tešče. Eno uro po pitju soka ne smete jesti, piti ali kaditi, da se sok čimprej absorbira v krvni obtok. Lonček s sokom vzamemo iz zamrzovalnika tik pred zaužitjem ter ga damo v večjo posodo s toplo vodo, (do 40 °C) ter ga ves čas mešamo s plastično, leseno ali keramično žličko (nikakor s kovinsko), saj se ob stalnem mešanju hitreje raztopi (5 do 8 min), čim se raztopi, ga popijte! Odmrznjeni sok morate popiti v roku pol ure od odmrzovanja. V kolikor ga v pol ure niste uspeli popiti, ga morate zavreči in si pripraviti novega! Ob nakupu našega 100 % EKO soka iz mlade pirine trave ZELENI DAR, dobite tudi natančna pisna navodila za uporabo.

Certifikati

Naš proizvod je prejemnik mnogih certifikatov.

certifikat brez glutena
certifikat ekoloski
Slovenski produkt